Nieuwe lichamelijkheid
26 mei 2025 – 30 mei 2025
Lichamen staan nooit op zichzelf, maar bevinden zich in materiële relaties. Jenny Slatman presenteert in deze cursus haar nieuwe kijk op lichamelijkheid. ...
Jenny Slatman (1969) is hoogleraar Medical & Health Humanities aan Tilburg University. Zij studeerde fysiotherapie (Deventer) en filosofie (Amsterdam, Parijs). Als wijsgerig-antropoloog doet zij onderzoek naar de betekenis van lichamelijkheid in kunst, expressie en gezondheidszorg. Voor haar werk ontving zij een VIDI en een VICI beurs. Naast diverse internationale publicaties, waaronder een Franse monografie over het werk van Merleau-Ponty L’expression au delà de la représentation (2003), bracht zij ook twee Nederlandstalige boeken uit: Vreemd Lichaam (2008) en Nieuwe Lichamelijkheid (2023). Voor dat laatste boek ontving ze in 2024 de Hypatiaprijs.
Slatman heeft onderwijs gegeven aan verschillende opleidingen (filosofie, cultuurwetenschappen, geneeskunde, gezondheidswetenschappen) aan verschillende Universiteiten in Nederland (Amsterdam, Maastricht, Tilburg). Daarnaast verzorgt zij geregeld seminars, lezingen en discussies voor professionals en een breder publiek.
26 mei 2025 – 30 mei 2025
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om updates te ontvangen over het programma.
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
Deze website gebruikt Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina's.
Door deze cookie ingeschakeld te houden, kunnen we onze website verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!