Filosoferen in Toscane

Marjan Slob

Sinds 1 april 2023 is Marjan Slob (Giessenburg, 1964) Denker des Vaderlands. Zij werkt al meer dan twintig jaar als zelfstandig filosoof, spreker en essayist. Zij ziet het als haar missie om inzicht en begrip te verruimen, zonder daarbij contact met de realiteit te verliezen. Die mentaliteit spreekt uit haar columns en essays voor de Volkskrant, Filosofie Magazine, en tal van andere media. Ook voedt die inzet het werk dat ze als zelfstandige doet voor denktanks en ministeries, waar ze helpt om wetenschappelijke en filosofische inzichten helder te verbinden met de maatschappij.

Marjan heeft ook vrij werk geschreven. In 2017 won Hersenbeest – Filosoferen over het brein en de menselijke geest – de Socrates­beker voor het beste Nederlandstalige publieks­filosofie­boek. De lege hemel, haar boek over eenzaamheid, kreeg in 2022 de tweejaarlijkse J. Greshoff-prijs voor (literair) essay. Haar laatste boek, Door de bomen het huis, is wel een proeve van filosofische journalistiek genoemd.

Meer informatie over: Marjan Slob

Cursus:

Filosoferen over emoties

7 oktober 2024 – 11 oktober 2024

Emoties hebben kracht en betekenis, zo weten we uit ervaring. Wat voor kennis leveren zij eigenlijk, wat is hun functie, en hoeveel zeggenschap heb je over je emoties? ...
Deze cursus zit vol! Je kunt je nog wel opgeven voor de wachtlijst.