Filosoferen in Toscane

Ype de Boer

Ype de Boer is filosoof, schrijver en vertaler. Ook geeft hij regelmatig lezingen, cursussen en colleges. In zijn werk verkent hij de raakvlakken tussen filosofie, literatuur en kunst. Hij schrijft over het samenspel van denken en leven.

De Boer debuteerde in 2017 met Murakami en het gespleten leven, een filosofische ontvouwing van de surreële verhalenwereld van de Japanse schrijver. Eind 2019 verscheen van de Boers hand Het erotisch experiment, waarin de Boer de grenzen van de moderne erotische leefwereld probeert open te breken in een filosofisch experiment met kunst, literatuur en levensvormen uit andere tijden en culturen. Want, zo stelt hij, we voelen ons na de seksuele revolutie wellicht vrijer dan ooit, maar in hoeverre zijn we dit ook daadwerkelijk?

In 2022 promoveerde De Boer aan de Radboud Universiteit op het werk van de radicale Italiaanse filosoof Giorgio Agamben: Happy Life. Agamben’s Poetico-Philosophical Experiment.

Meer informatie over: Ype de Boer

Cursus:

Het ware leven (Foucault – Badiou – Agamben)

21 oktober 2024 – 25 oktober 2024

In de democratie is geen gebrek aan meningen en is conventie soeverein. Van oudsher is de filosofie echter argwanend naar al die meningen. ...
Deze cursus gaat zeker door, er zijn nog enkele plaatsen.