Filosoferen in Toscane

Verblijf

Het verblijf in Villa Sofia omvat zes overnachtingen  en zesmaal ontbijt, lunch en diner. 

We starten met een kennismakingsdiner op zondagavond en sluiten de cursus gezamenlijk af op vrijdagavond. De deelnemers vertrekken dan zaterdag weer.

De cursussen beginnen op maandagochtend en eindigen op vrijdagmiddag. Woensdagmiddag is er ruimte voor ontspanning, een uitstapje naar Lucca of een wandeling in de omgeving. 

Op verzoek kunnen gasten extra dagen bijboeken. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamers. Zie ook kosten.

Huis Cerù

Cursuslocatie

De cursuslocatie en de meeste kamers bevinden zich in het voormalige hotel Cerù dat nu een niet-commerciële groepsaccommodatie of Foresteria is. Het is echt een prachtige plek – met uitzicht over de vallei richting Lucca respectievelijk Viareggio – maar ook een ideale plek om filosofische teksten te bespreken en gesprekken met elkaar te voeren.

De voormalige eetzaal of het grote terras worden gebruikt als gemeenschappelijke cursusruimte. Er is ook een heerlijke salon om je terug te trekken of gezellig samen te zijn. Daar staan grote, comfortabele fauteuils en brandt de open haard als het ‘s avonds kil is. Op warme dagen zorgen de openslaande deuren op de terrassen altijd voor verfrissing. 

Kamers

De cursisten verblijven in een eigen kamer met badkamer/toilet. Indien gewenst kunnen we – voor koppels – een tweepersoonskamer klaar maken.
In Villa Sofia zijn acht kamers met badkamer met uitzicht op zee of het dorp. Zes kamers hebben een balkon. Je kunt het weer letterlijk zien komen en gaan in de lucht. ‘s Avonds dansen de lichtjes in het dal en langs de kust. Als er meer dan acht deelnemers zijn, wordt er gebruik gemaakt van extra kamers in het dorp. 
De (bad)kamers worden na elke derde overnachting schoongemaakt, de bedden en handdoeken dan verschoond. 

Eten & Drinken

Wij verzorgen alle (vegetarische) maaltijden. We zijn er trots op dat we daarvoor een beroep kunnen doen op een paar van de beste koks uit de omgeving. 

 

Het Italiaanse ontbijt, de lunch met streekproducten en het vegetarische diner worden op het terras geserveerd. Als het regent of te fris is, eten we in de sfeervolle eetkeuken of de salon.

 

Omgeving

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gombitelli

Reis

Gombitelli ligt ca. 1300 km van Amsterdam, 25 km van het vliegveld van Pisa en 15 km van het station van Lucca. U kunt Villa Sofia dan ook in één dag bereiken – met auto, trein of vliegtuig.

Trein

Er zijn verschillende treinopties, een paar suggesties:

  • Vanaf Amsterdam met de Oostenrijkse Nightjet naar Innsbruck en vandaar verder via Bologna naar Lucca.
  • Vanaf Amsterdam via Parijs Gare du Nord, daar overstappen naar Gare de Lyon en door naar Milaan. Daar overnachten en verder naar Lucca.
  • Vanaf Amsterdam met de Duitse Bahn via Frankfurt of Basel (t/m 15 juli 2024) naar Milaan. Vandaar verder met  de Italiaanse Trenitalia via Florence naar Lucca. 
  • Vanaf Amsterdam via Zürich en Florence naar Lucca. 

De Duitse Bahn  heeft veel vertragingen gehad in 2023. Voor 2024 verwachten we daar ook problemen. Treintickets kunnen met een kleine toeslag geboekt worden op trainline.comOf direct bij Trenitalia, de Nightjet en Bahn.de. 
Meer informatie in deze PDF Treinreizen

Vliegtuig

Transavia vliegt vanaf Amsterdam in twee uur naar Pisa. 

Vanaf het vliegveld in Pisa reist u met de trein in een halfuur naar Lucca. 


Vervoer vanaf Lucca

Vanaf Lucca kan door ons taxivervoer geregeld worden naar Gombitelli. Ritprijs is 25 euro. 

Met de auto de berg op

Als u met de auto komt, houdt dan rekening met het laatste stukje van de reis: een autoritje van zo’n 20 minuten bergopwaarts. Deze asfaltweg is onverlicht en slingert omhoog. We raden aan deze weg bij daglicht te rijden. 

Locatie

Villa Sofia p/a Bar Cerù
Via dei Norcini 4878

Frazione Gombitelli
55041 Camaiore (LU)

+39 338 9157865

villa.sofia.italia@gmail.com